Volledig scherm
Het Teugel Resort Veghel was voorheen zorghotel en krijgt nu weer een zorgfunctie. © Kirsten Rietbergen

Hotel Veghel met kleine ingrepen opnieuw geschikt voor zorg

VEGHEL - Het pand van Teugel Resort Veghel hoeft niet drastisch aangepast te worden om er zorg en huisvesting te bieden aan bijvoorbeeld dementerenden. Deze donderdag besprak de welstandscommissie van Meierijstad de plannen. Die blijken niet ingrijpend; een interne verbouwing en enkele kleine aanpassingen volstaan. 

Daarmee krijgt het hotel aan het Stadshuisplein in Veghel opnieuw een zorgfunctie. Het pand staat nog altijd bekend als het ‘Oranjehotel’ dat daar jaren gezeten heeft. In 2004 ging dat failliet, waarna oprichter Gerard van den Berg er Zorghotel Veghel startte, een plek voor revalidatie met 35 kamers. Zorgorganisatie Pantein nam het Zorghotel in 2012 over, maar trok twee jaar later de stekker eruit. Er was grote concurrentie van andere zorghotels, waaronder Udens Duyn, en Pantein wilde zich alleen richten op zorg aan huis.  Dat betekende het einde van het eerste zorghotel van Brabant. De keten Fitland nam het over onder de naam Hampshire Hotel Fitland Veghel. Het hotel werd geëxploiteerd door De Vrije Teugel in Uden, net als Fitland eigendom van Maarten van Kempen. De naam in Veghel werd veranderd in Teugel Resort Veghel. 

Te kleinschalig

Van Kempen gaf eerder in deze krant al aan dat een hotel met 35 kamers te kleinschalig is gebleken. Het nieuwe plan is om er opnieuw een centrum voor zorg van te maken. Wat het gaat worden is nog niet precies bekend, wel dat het ofwel specifiek gericht zal zijn op dementerenden, ofwel als woonzorgcomplex gebruikt gaat worden. 

Extra kamers op begane grond 

Bij de ombouw van zorghotel naar hotel werden destijds veel kamers ontdaan van zorghulpstukken. Die zullen nu weer terug moeten komen. Op de begane grond worden extra kamers gemaakt op de plekken waar nu grote open ruimtes zijn, zo blijkt uit de tekeningen die de welstandscommissie ontvangen heeft.