Volledig scherm
Peter van der Burgt (rechts) spreekt aan een tafeltje met zijn patiënten. © Roy van den Busken

Huisarts Van den Burgt verdoofd van aandacht op afscheidsreceptie

HEESCH - Peter van der Burgt heeft met een receptie afscheid genomen van zijn patiënten. De huisarts uit Heesch, die per 1 april met pensioen gaat, schudde vrijdagmiddag in cultureel centrum De Pas vele handen. “Om in dokterstermen te spreken: ik ben verdoofd van alle aandacht”, vertelt de 67-jarige Van der Burgt.

Vaste patiënten van Van der Burgt kregen een oproep om vrijdag tussen drie en zeven naar zijn afscheidsreceptie te komen. In de grote zaal staan tafels en stoelen, waaraan de bezoekers plaatsnemen. Van der Burgt maakt ondertussen een rondje langs de aanwezigen. Het is soms lang wachten, vooral omdat blijkt dat veel mensen juist naar hem toe gaan voor een laatste gesprekje.

Op de tafels liggen briefjes waarop mensen hun herinneringen aan de huisarts kenbaar kunnen maken. Ellen Veltman vult daarop kernwoorden in die volgens haar passend zijn bij Van der Burgt: belangstellend en betrokken met een rustige uitstraling. “Het is namelijk een integere man, die altijd tijd voor je heeft”, karakteriseert Veltman de dokter, die 36 jaar geleden begon.

Goed luisteren

Ook Jan Eits kent de dokter al vanaf zijn beginjaren. Hij is gekomen om zijn waardering uit te spreken. “Ik heb alleen maar positieve herinneringen aan deze goede, gekwalificeerde huisarts. Maar bovenal, zijn beste eigenschap is dat hij goed kan luisteren.”

De praktijk van Van der Burgt wordt per 1 april overgenomen door de Nistelrodense Claudia Damen. Al vanaf 1 februari ging dokter Damen werken in Heesch, om daar thuis te raken en de patiënten te leren kennen. “Gelukkig blijft de praktijk in handen van iemand met dezelfde stijl van werken”, zegt Veltman.

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.