Ivo Bexkens: ,,Padua is rustgevend."
Volledig scherm
Ivo Bexkens: ,,Padua is rustgevend." © Van Assendelft Fotografie

Huize Padua is gemoedelijk, ‘als je hier rondloopt word je vanzelf rustig’

Aan de hand van vragen schetst een inwoner van de regio een beeld van zijn of haar dorp. Vandaag Ivo Bexkens uit Huize Padua.

Ivo Bexkens is 42 jaar geleden geboren in Huize Padua, hij is getrouwd en heeft twee kinderen. In het dagelijks leven is hij druk bezig met zijn eigen timmerbedrijf, daarnaast voetbalt hij graag. Dat doet hij bij VV Handel.

Compliment

Ik zou graag m'n partner een compliment willen geven omdat ze het zo lang met mij volhoudt. Maar ik zou ook graag de vrijwilligers van de voetbalclub van Handel een pluim willen geven, die hebben het allemaal netjes voor elkaar. Heel Handel eigenlijk wel, iedereen staat daar voor elkaar klaar.

Typisch

Typisch Padua is voor mij dat het er fijn wonen is. De omgeving is prachtig, het is er heerlijk rustig en van de patiënten hebben we eigenlijk nooit last.

Vereniging

Als ik een vereniging moet noemen, dan kom ik uit bij de voetbalclub. Daar zijn de zaken echt perfect geregeld, het is een fijne club met fijne mensen die zich voor elkaar inzetten. Het is een fijne sfeer. Ik kom zelf uit Boekel, maar ben altijd in Handel naar school gegaan. Alles in Handel is goed geregeld. Iedereen zorgt voor elkaar.

Verplichte Kost

Door Padua een rondje lopen is mooi rustgevend, de dierenweide is open en kinderen kunnen de dieren aaien. Ik snap goed dat hier patiënten zitten. Het is gemoedelijk, als je in Padua rondloopt word je vanzelf rustig.

Mis hier

De TBS'ers kan ik missen als kiespijn, als het goed is komen ze nooit naar buiten, ik heb ze nog nooit gezien, maar die mogen wat mij betreft vertrekken. De patiënten van vroeger, die mis ik wel. De oudere mensen zou ik graag terug zien komen. Nu zit er meer jeugd, en dat zijn toch andere types.

Eeuwig zonde

Het is eeuwig zonde dat ze nu alles weer gaan herzien en dat ze panden gaan slopen waarvan ik denk dat het zonde is. Ik hoop dat het blijft zoals het nu is. Ik ben hier opgegroeid. Ik ken ieder detail, het zou eeuwig zonde zijn om heel Padua op de schop te gooien. Zeker omdat veel van het dorp al is opgeknapt.

In 2030

Ik hoop dat het niet doodbloedt en dat er wat winkeltjes komen, dat zou niet verkeerd zijn. Dan komen de patiënten wat meer buiten. En dat het meer wordt zoals vroeger, toen de patiënten meehielpen bij de dierenweide of werkten in de boomgaard.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.