Volledig scherm
De dorpspomp in Schijndel. © Olaf Smit

Iedere kern Meierijstad een tap voor drinkwater

MEIERIJSTAD - Lekker even verkoeling zoeken met een plens of slok water tijdens een bezoekje aan het centrum. Dat kunnen de inwoners van Meierijstad straks in alle kernen, want in alle dorpen komt minimaal één openbaar drinkwaterpunt. 

De gemeente Meierijstad kent momenteel zeven watertappunten in de openbare ruimte: in Veghel in de Kruigenstraat, Vondelstraat, Bunderspark en op het Stadshuisplein, in Erp is er een op het Hertog Janplein, Schijndel heeft de dorpspomp aan de Hoofdstraat en Sint-Oedenrode aan de Kerkstraat.

Hoe fijn zou het zijn als alle kernen van Meierijstad zo'n drinkwatertap hebben, vragen onder meer de Rotary  en Meierijstad Gezond Sportief zich af. Het college van burgemeester en wethouders is het met hen eens en gaat daarom ook de andere negen kernen van Meierijstad van een watertappunt voorzien. De Rotary heeft al een financiële bijdrage toegezegd. De gemeente gaat mee financieren: 21.000 euro voor de aanleg en 4500 euro voor de onderhoudskosten. 

Veghelse dorpspomp wordt verplaatst 

Veghel had ook altijd een dorpspomp op de Markt, maar die is bij het opknappen van de Markt weggehaald. De pomp krijgt binnenkort een  plek op de Noordkade. Dit gebeurt in samenwerking met industrieel museum SIEMei. Op de Markt is wel een fontein geplaatst. Maar dat water is niet om te drinken. Het water is wel veilig om mee te spelen.