Jaqueline Pas en (links) en Loes Ofman met baby Bram feliciteren Ria Neddermeijer (rechts) in hospice De Goudsbloem in de Watersteeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaqueline Pas en (links) en Loes Ofman met baby Bram feliciteren Ria Neddermeijer (rechts) in hospice De Goudsbloem in de Watersteeg. © Jeroen Appels/Van Assendelft

In hospice De Goudsbloem is het ook gewoon gezellig

VEGHEL - Hospice de Goudsbloem is verhuisd binnen het pand van de Watersteeg in Veghel.  In een gezellige, nieuw ingerichte huiskamer bieden Loes Ofman en Jaqueline Pas steun aan bewoners die sterven gaan. 

Daar is ze dan, de jarige. Ria Neddermeijer, vandaag 79 geworden, wordt hartelijk gefeliciteerd voor ze plaats neemt aan de huiskamertafel voor een verlaat ontbijt. Het opstaan viel niet mee vandaag. Ze had geen pijn, maar was heel moe. ,,Een gebakje hoeft niet, maar een cappuccino is lekker", zegt ze tegen vrijwilligster Jaqueline Pas. Die schenkt de koffie in en houdt de koektrommel voor. ,,Wel een koekje dan?” 

  1. Niet met klamme handen bij de telefoon, wel bloemen van de minister op ‘nationale slaagdag’
    video

    Niet met klamme handen bij de telefoon, wel bloemen van de minister op ‘nationale slaagdag’

    Het had de dag moeten zijn dat eindexamenleerlingen in het hele land met klamme handen bij de telefoon zaten. Maar zonder een centraal eindexamen stond bij heel veel leerlingen het slagen of zakken allang vast. Toch proberen ze er op het Udens College het beste van te maken, met een cocktail, een band, galakleding én onder toeziend oog van minister Arie Slob. ,,Misschien heeft dit diploma juist wel iets extra's.”