Volledig scherm
De Stapperij was dinsdag goed gevuld tijdens de informatieavond over de Bunderse Hoek. © Philip van den Brand

Infoavond Bunderse Hoek in Veghel: ‘Regelrechte aanfluiting’

VEGHEL - Wie dinsdagavond dacht nieuws te horen tijdens de informatieavond over woningbouwproject de Bunderse Hoek kwam van een koude kermis thuis. Informatie werd er niet gegeven. ,,Een regelrechte aanfluiting.”

Woest was het merendeel van de ruim honderd aanwezigen over de opzet van de avond in De Stapperij. Ze waren gekomen voor meer informatie en die kregen ze niet. Procesregisseur Mark Wossink van de gemeente Meierijstad kwam niet boven het rumoer uit, nadat hij meldde dat het indienen van zienswijzen niet meer mogelijk was. ,,Het plan is lang en breed bekend. Op inhoud is er niets veranderd.” Daarmee doelde Wossink op het feit dat gemeente en projectontwikkelaar het uitbreidingsplan, op aandringen van de Raad van State, nu goed hebben onderbouwd. ,,Er is nog voldoende ruimte voor dit plan en dit type woningen. Die ruimte is er elders binnen Veghel niet. Dus kan er op de Bunderse Hoek worden gebouwd.” Dat laatste zien veel direct betrokkenen helemaal niet zitten. Zeker niet het aantal van 97 woningen.

Ad Raaijmakers maakt zich, zoals veel omwonenden, vooral zorgen over de toename van het aantal auto’s in de wijk. ,,Al het verkeer moet straks via de Egelweide naar de Bundersweg. Dat gaat nooit. Veel te druk.” Hij vindt de avond ‘een aanfluiting.’ Een geluid dat overal te beluisteren is. ,,We horen niets. Ze geven geen uitleg. Schandalig.”

Projectontwikkelaar Kees van Aalsburg snapt dat er vragen leven, maar antwoorden heeft hij niet. ,,Van ons had deze avond ook helemaal niet gehoeven. Er zijn ten opzichte van het eerdere plan geen wijzigingen. Wij wachten op groen licht van de raad. Daarna vertellen we meer over de woningen.”

Britte Timmermans spreekt namens wijkraad De Bunders van ‘een gemiste kans’. ,,Ze hadden vanavond dé mogelijkheid om in gesprek te gaan met de bewoners en de weerstand weg te nemen. Die is nu alleen maar toegenomen.”

Het bestemmingsplan voor de Bunderse Hoek wordt 27 juni voorgelegd aan de gemeenteraad.