Volledig scherm
Mieke Dik, één van de twee voorgangers in de zondagse viering, onthulde de zuil bij de Kruisherenkapel met meer info over Maria ter Linde. © Kruisherenkapel

Infozuil geeft Udense Maria ter Linde een stem

UDEN - De boom en het beeldje bij de Kruisherenkapel in Uden stonden er al, sinds zondag ook een zuil met informatie over Maria ter Linde. Al eeuwenlang wordt zij in Uden vereerd, dankzij de zuil heeft ze nu letterlijk een stem. 

Door middel van een QR-code kunnen bezoekers op de website van de kapelgemeenschap komen waar allerlei informatie staat over de historie van dit cultuurhistorische fenomeen. De teksten kunnen ook voorgelezen worden. Op deze manier krijgt Maria Ter Linde een stem. 

Mieke Dik, één van de twee voorgangers in de viering in de kapel, onthulde zondag de zuil. Het koor Mistral zong het lied van Onze lieve Vrouw Ter Linde, ‘behoudenis der kranken’. Een gedicht van Maarten van den Elzen werd met de QR-code opgehaald en via de geluidsinstallatie ten gehore gebracht en Adriaan Sanders vertelde over de historie van het voor Uden zo belangrijke beeldje. Tot slot werd Ine van Grinsven als initiatiefneemster bedankt. 

Nog elke dag komen er in de Mariakapel van de Kruisherenkapel mensen die een kaarsje opsteken voor steun of uit dankbaarheid.