Volledig scherm
Begraafplaats Loo. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Ingezonden brief: ‘Tijd voor actie op begraafplaats 't Loo’

NISTELRODE - Brieven van maximaal 150 woorden onder vermelding van naam en woonplaats sturen naar redactie.uden@bd.nl. De redactie behoudt zich het recht voor uw bijdrage in te korten of te weigeren.

Begraafplaats

Al enkele maanden geleden schreef ik een artikel over het uitermate slechte onderhoud van de gemeentelijke begraafplaats Loo in Nistelrode. Dit onderhoud is alleen maar verslechterd, zo slecht dat elke inwoner zich de ogen uit zijn kop schaamt, te moeten bekennen dat hij in Bernheze woont. 

Enkele dagen geleden werd zelfs 'de politiek' wakker. In een paginabreed artikel klaagden ook zij hun nood. Wat ik nu niet begrijp is het feit dat zij niet door hebben dat zij zelf de schuldigen zijn van al deze ellende. Zij hebben door het jaar heen steeds bezuinigd op alle uitgaven van dit onderhoud. Destijds schreef ik dat je je mensen leert kennen aan hun omgang met overleden ouders etc. Deze stelling hang ik nu nog aan. Hopelijk draagt dit berichtje er aan bij dat ik over enkele weken, weer met opgeheven hoofd, de gemeentelijke begraafplaats Loo kan betreden. 

Velen met mij wachten in spanning af. En geen gezeur over te weinig regen en andere niet ter zake doende redenen. Actie!

Christ Cuijpers
Nistelrode