De NPF-toren. Bovenop op de chocoladefabriek komt een dakterras met een soort zweefmolen.
Volledig scherm
PREMIUM
De NPF-toren. Bovenop op de chocoladefabriek komt een dakterras met een soort zweefmolen. © [AIR] architectuur en Research B.V.

Je eigen pak hagelslag maken in nieuwe Veghelse chocoladefabriek

VEGHEL - Het heeft de sfeer van Sjakie in de Chocoladefabriek, maar het is levensecht. In een nieuwe chocoladefabriek in Veghel maak je je eigen chocoladereep, in je eigen favoriete smaak, met je zelf ontworpen wikkel erom. Voor school én een dagje uit. 

 1. Advocaat Graspeel: ‘omwonenden gebombardeerd tot stank-proefkonijnen’
  PREMIUM

  Advocaat Graspeel: ‘omwonenden gebombar­deerd tot stank-proefkonij­nen’

  ZEELAND/DEN HAAG - Advocaat Valentijn Wösten is bang dat de omwonenden van de Heijderhoeve op de Graspeel in Zeeland ‘een vreselijke zomer tegemoet gaan'. Hij reageert op de uitspraak van de rechtbank die niet wil instemmen met intrekking van de vergunning van de varkensboer, maar hem verplicht geurmetingen te doen en een geurbeheersplan op te stellen. Wösten overweegt in hoger beroep te gaan bij de Raad van State.
 2. Te hoog gestapelde metalen strips waarschijnlijk oorzaak dodelijk ongeval Jouke Ruigrok (17) in Loosbroek
  PREMIUM

  Te hoog gestapelde metalen strips waarschijn­lijk oorzaak dodelijk ongeval Jouke Ruigrok (17) in Loosbroek

  DEN BOSCH/LOOSBROEK- ‘Smid in spé’ Jouke Ruigrok (17) uit Loosbroek raakte op 20 juni 2018 bedolven onder metalen strips, die hoger waren opgestapeld dan ‘volgens de veiligheidsnorm’ toegestaan. Zijn werkgever was volgens officier van justitie Frank van Diem juridisch verantwoordelijk voor dit fatale ongeval. Het kleine familiebedrijf Van Lieshout Specicon had volgens hem ‘onveilig’ en zonder voldoende toezicht gewerkt.