Volledig scherm
PREMIUM
Fragment uit 'De club van lelijke kinderen' van de jeugdgroep in De Kersouwe te Heeswijk-Dinther. © Van Assendelft

Jeugdtheatergroep als familie: ‘Kersouwe is een liefde voor het leven’

Heeswijk-Dinther - Ze noemen zichzelf één grote familie. Jeugdtheatergroep Kersouwe trapte woensdagmiddag het jubileumjaar af met de première van de voorstelling 'De Club van Lelijke Kinderen'.

Nog één diepe buiging en dan zit het erop. Onder een stralende zon en in het bosrijke decor van natuurtheater de Kersouwe speelde jeugdtheatergroep Kersouwe gistermiddag de première van 'De Club van Lelijke Kinderen'. De voorstelling, over Paul die de strijd aangaat met de gevreesde generaal Isimo die 'lelijke' kinderen laat oppakken, markeert het veertigjarig bestaan van de jeugdgroep.
 De reacties van de bezoekers zijn lovend, de woorden 'tof' en 'super leuk' vallen dan ook al snel. De jeugdgroep die in 1979 zijn eerste voorstelling ten toneel bracht met 'Koning Tourmalijn verliest zijn pijn' levert veertig jaar later nog steeds een vol en enthousiast natuurtheater op.

  1. Norovirus slaat toe in Boekels zorgcentrum: handenwassen en deuren dicht
    PREMIUM
    Norovirus

    Norovirus slaat toe in Boekels zorgcen­trum: handenwas­sen en deuren dicht

    BOEKEL - Twintig bewoners en tien personeelsleden van zorgcentrum Sint Petrus in Boekel hebben het gehad, acht bewoners hadden het dinsdag nog: het gevreesde Noro-buikgriepvirus dat vooral zwakkeren en ouderen een flinke knauw kan geven. Zo min mogelijk volk over de vloer in het zorgcentrum, nul activiteiten, extra personeel dat ook nog eens goed ingepakt en met veel ontsmettingsregeltjes het werk moet doen.