Volledig scherm
PREMIUM
Johanna Spierings-van Berlo koopt een beeldje bij Ger Coppens (middenlinks) uit de inboedel van 't Mirakel. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Jezus en Maria in Boerdonk in de uitverkoop

BOERDONK - Zelf heeft Ger Coppens de kerstgroep gehouden. En de donkere corpus, die ze gekscherend Bruce Springsteen noemt. Maar veel meer hoeft de Boerdonkse niet meer te hebben uit 't Mirakel. ,,Mijn herinneringen, die neem ik met mij mee en da's voor mij genoeg.”

Ger en Jan Coppens hielden zondag een verkoop van de inboedel van herberg 't Mirakel. Die gaat binnenkort over in andere handen, en wel in die van 62 Boerdonkenaren die ieder voor 10.000 euro eigenaar zijn geworden van het hotel/café, en van Imca en Denny van Lankveld die een nieuwe onderneming in het hartje van Boerdonk gaan runnen. De santenkraam vol met relikwieën, servies en oude foto’s maakten 't Mirakel tot een gezellige Brabantse huiskamer. Waar eens per maand live muziek klonk met accordeon, mandoline, gitaar, hamonica en doedelzak, waar de uitbaatster zelf zong en waar op de menukaart gewoon een bord stamp stond. Voor degenen die mooie herinneringen aan dit stukje Boerdonk willen bewaren, hielden Ger en Jan Coppens een uitverkoop, die tevens een soort van reünie was.