Jongen (17) opgepakt voor neersteken vrouw in Uden: ‘Gaan uit van gerichte daad’

UDEN - Voor een huis aan de Eikenwal in Uden is dinsdagmiddag iets voor 16.00 uur een vrouw neergestoken. Het slachtoffer is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een paar uur later werd een 17-jarige jongen aangehouden als verdachte.

De politie zei eerder al te weten wie de verdachte is. ,,We gaan uit van een gerichte daad‘’, aldus een woordvoerder.  De politie doet groot onderzoek in de straat, die daarvoor is afgezet. Er ligt een plas bloed op de oprit van het huis aan de Eikenwal.

Vlak na het incident werd een Burgnetmelding verstuurd met een signalement van de jongen. Even daarna werd hij opgepakt op het politiebureau in Uden, waar hij zich vermoedelijk zelf heeft gemeld. 

Volledig scherm
Steekpartij Uden © Marco van den Broek / Marcofotografie
Volledig scherm
Veel politie aan de Eikenwal in Uden. © Marco van den Broek
  1. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
    PREMIUM

    De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

    OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.