Er zijn vanwege corona geen activiteiten in de blokhut van Jong Nederland in Zijtaart. Toch komt de jeugd er om rustig te kunnen werken en leren.  Op de foto vlnr. Willem Timmers, Robin van Boxmeer, Amy van Asseldonk en Milou van den Hurk.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn vanwege corona geen activiteiten in de blokhut van Jong Nederland in Zijtaart. Toch komt de jeugd er om rustig te kunnen werken en leren. Op de foto vlnr. Willem Timmers, Robin van Boxmeer, Amy van Asseldonk en Milou van den Hurk. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Jubilerend Jong Nederland tijdelijk dicht, maar Blokhut blijft huiskamer van Zijtaart

ZIJTAART - Niet naar Jong Nederland? Dat is voor veel jeugd in Zijtaart bijna niet voor te stellen. Zeker niet in het jaar dat de club 75 jaar bestaat. Ook al is de blokhut in coronatijd nu geen plek voor sport en spel, ze komen er wel om rustig te kunnen leren en werken. 

Jong Nederland Zijtaart wilde het 75-jarig bestaan van de vereniging groots vieren. Op 17 mei stond een feestje gepland, maar dat is vanwege de coronacrisis afgeblazen. De Blokhut aan de Corsica, waar bijna altijd iets te doen is, ligt er nu stilletjes bij. Geen spelletjes, geen kinderen. Maar op zijn tijd gaat de deur wel open voor de leiding. Deze jongeren zitten verspreid door de blokhut te leren en te werken. ,,Het is hun huiskamer, een plekje om lekker rustig te kunnen werken. Zeker nu iedereen in deze tijd meer aan huis gebonden is, is het een fijne plek om naar toe te gaan", zegt Willem Timmers, beheerder van de blokhut en penningmeester van de vereniging.