Volledig scherm
De ondertekening van de samenwerking tussen Jumbo en Avans Hogeschool. Links Alrik Boonstra van Jumbo en rechts Nienke Sikkema van Avans Hogeschool. © Jumbo

Jumbo en Avans gaan 400 mensen per jaar opleiden

VEGHEL - De Veghelse supermarktketen Jumbo gaat samenwerken met Avans Hogeschool om een Hoger Beroeps Opleiding ‘Ondernemerschap en Retail Management’ te realiseren. Bedoeling is dat de opleiding, die in september 2019 start, jaarlijks zo'n 400 medewerkers van Jumbo en La Place opleidt. Zij kunnen dan een HBO-opleiding halen en tegelijkertijd hun werk uitvoeren. 

Jumbo stelt dringend behoefte te hebben aan goed opgeleide medewerkers. De supermarktketen, waar ook La Place onderdeel van uitmaakt, wil haar medewerkers een leer- en werkomgeving aanbieden, waar talent zich verder kan ontwikkelen. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor nieuwe trends op het gebied van voeding, gastvrijheid, leidinggeven en winkelen. 

Jumbo Academy

De nieuwe HBO-opleiding Ondernemerschap en Retail Management (ORM) voor Jumbo en La Place vormt een aanvulling op het aanbod van huidige MBO-opleidingen die medewerkers van het bedrijf nu al kunnen volgen, onder andere via de Jumbo Academy in Veghel.   

Alrik Boonstra, directeur personeelszaken bij Jumbo en La Place noemt talentontwikkeling van groot belang voor de groeiende Jumbo-organisatie. ,,Om collega’s aan te trekken en te behouden.” Volgens Boonstra vormt Avans Hogeschool de 'perfecte partner’ voor de  Jumbo Academy. Avans Hogeschool zorgt in eerste instantie voor invulling van het lesprogramma, aangevuld met de kennis en ervaring van managers en specialisten bij Jumbo. 

Ontwikkeling

Volgens Nienke Sikkema, adjunct directeur van de Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie, geven het Brabantse opleidingsinstituut en Jumbo met de nieuwe opleiding ‘op innovatieve wijze vorm aan een-leven-lang leren'.  Sikkema: ,,De medewerkers van Jumbo en La Place kunnen hun HBO diploma behalen terwijl ze hun werk ook blijven uitvoeren. Ze passen innovaties en expertise direct toe in hun huidige en toekomstige werk, waarbij persoonlijke ontwikkeling de hoofdrol speelt”.

Via de Jumbo Academy biedt Jumbo al enkele jaren MBO-opleidingen aan haar medewerkers. Onder andere op het gebied van hospitality, horeca, foodretail, logistiek en economie. Jumbo beschikt over 650 supermarkten, zeven foodmarkten en is ook eigenaar van La Place.