Volledig scherm
PREMIUM
De keien op de Markt in Veghel op het stuk tussen de kerk en de ijssalon. © Philip van den Brand

Keien des aanstoots op Markt Veghel: ‘Dat ging met paaltjes gemakkelijker’

Bij de dorpspompZe waren al aangekondigd en dinsdag lagen ze er ineens, de zwerfkeien op de Markt in Veghel. De grote stenen zijn door de gemeente in een 'onregelmatig en speels patroon' neergelegd. De maatregel moet automobilisten stimuleren hun voertuig alleen nog te parkeren op de plekken waar dat hoort. 'En tussendoor kunnen kinderen er fijn op klauteren', verklaarde de gemeente Meierijstad. 

Quote

Automobi­lis­ten zoeken toch een manier om op dat open deel te komen

Sanne Stap

De keien lagen er goed en wel, of op social media barstte de discussie los. Velen vinden het geen gezicht en snappen er geen snars van dat er niet gewoon aan twee kanten mag worden geparkeerd. ,,Zonde van de ruimte. Ze willen toch dat mensen graag naar Veghel komen?'', stelt Wilma Stap (61). ,,Zorg dan dat je op zo'n centrale plek in je kern parkeerplaatsen hebt.'' 

Dochter Sanne (32) denkt dat de keien zelfs onveiligheid in de hand werken. ,,Automobilisten zoeken toch een manier om op dat open deel te komen.'' Ze heeft het nog niet gezegd of een jongeman loodst zijn Volkswagen Polo via het trottoir voor restaurant Da Roberto de Markt op. Levensgevaarlijk.