Volledig scherm
De N605 ter hoogte van de molen van Volkel. Een omgevingsstudie moet duidelijk maken of al het verkeer straks via de Zeelandsedijk geleid moet worden zoals nu al voor vrachtauto's geldt. © Van Assendelft Fotografie

Keuze voor route N605 bij Volkel nog later vanwege extra onderzoek

VOLKEL - Pas na de zomer van 2020 wordt er een keuze gemaakt over de mogelijke omlegging van de N605 tussen Boekel en Uden. Gemeente en provincie willen een aantal onderzoeken op elkaar afstemmen waardoor het besluit over de zogeheten ‘omklap’ van de N605 via de Zeelandsedijk in Volkel nog langer op zich laat wachten.     

De gemeente Uden en Volkel hopen al jaren dat het doorgaande verkeer vanuit Boekel niet via het dorp maar over de Zeelandsedijk geleid gaat worden. Verkeerskundig is dat volgens de provincie niet nodig. Op verzoek van de gemeente Uden wordt het onderzoek breder getrokken. Behalve overleg met de aanwonenden wordt onder andere gekeken naar flora en fauna en effecten op de rest van het dorp. Ook worden nu al diverse schetsen en varianten uitgewerkt met bijbehorende risico’s en kansen. 

Provincie en gemeente trekken samen op in deze onderzoeken. Volgens verantwoordelijk wethouder Franko van Lankvelt wordt daar uiteindelijk tijd mee bespaard. De feitelijke ontwerp- en uitvoeringsfase kan sneller als het besluit over de N605 eenmaal gevallen is. Dat zal overigens pas na de zomer 2020 zijn want dan pas is de omgevingsstudie naar verwachting klaar om aan de gemeenteraad voorgelegd te worden.