Kickboksen in Boerdonk voor strijd tegen kanker: ‘Hij zei: Ik ga mijn gevecht niet winnen, als jij maar wél wint’

VIDEOBOERDONK - Veertigduizend euro is er zaterdagavond in Boerdonk bijeengebracht voor Kika en Fight Cancer. Twaalf sportievelingen uit de regio stapten in de boksring tijdens de tweede Fight Cancer Night.

Onder een groot, wit zeildoek staat de boksring vol in het licht. Daaromheen 1.200 joelende en klappende toeschouwers. De sfeer in de intieme boksarena op ‘t Weike in Boerdonk is imponerend. Muisstil wordt het als Eefje van Stiphout (29) uit Lieshout vertelt dat zij meedoet omdat haar man Sander kanker heeft en waarschijnlijk niet lang meer te leven heeft. De reden voor de avond is meteen duidelijk. Vechten om geld bijeen te brengen voor de strijd tegen die vreselijke ziekte. Van Stiphout, met de bijnaam ‘The Energy’, wint haar pittige partij. De klappen zijn hard, zo constateert ook het publiek bewonderend. ,,Het goede doel staat voorop, maar in de ring wil je maar één ding: winnen! Sander gaf de doorslag om mee te doen. Hij zei: ‘Ik ga mijn gevecht niet winnen, als jij maar wél wint’.”

  1. Magneetvisser vindt granaat en neemt deze mee naar huis, 50 tot 60 woningen in Veghel ontruimd
    update + video

    Magneetvis­ser vindt granaat en neemt deze mee naar huis, 50 tot 60 woningen in Veghel ontruimd

    VEGHEL - Een magneetvisser heeft een granaat gevonden en deze mee naar zijn huis in Veghel genomen. De granaat bleek dusdanig instabiel te zijn dat de politie dinsdagavond rond 22.30 uur alle woningen binnen een cirkel van 100 meter heeft ontruimd. De EOD kwam ter plaatse en heeft het explosief naar een veiligere plek gebracht om onschadelijk te maken. Rond 23.30 uur konden omwonenden weer terug naar hun woning.