De start van de kinderboekenweek vorig jaar, daarbij konden kinderen een held spelen in een film zoals hier in Veghel. Dit jaar gaat men terug in de tijd en worden er vossenjachten gehouden met historische figuren.
Volledig scherm
De start van de kinderboekenweek vorig jaar, daarbij konden kinderen een held spelen in een film zoals hier in Veghel. Dit jaar gaat men terug in de tijd en worden er vossenjachten gehouden met historische figuren. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Kinderboekenweek dit jaar met veel buitenactiviteiten

UDEN/VEGHEL - De Kinderboekenweek gaat aanstaande woensdag weer van start. Omdat het in coronatijd wat lastiger is om groepsactiviteiten te houden hebben sommige bibliotheken in de regio buitenactiviteiten gepland. Zo zijn er vossenjachten in Uden en Veghel. 

  1. Celstraf voor man (58) die zijn moeder (83) thuis heeft  gedood: ‘Brute daad’
    PREMIUM

    Celstraf voor oud-inwoner Hees­wijk-Din­ther (58) die zijn moeder (83) thuis doodde: ‘Brute daad’

    DEN BOSCH - Voor het doden van zijn Rosmalense moeder (83) is een 58-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. De vrouw werd op 12 februari thuis aangetroffen door agenten. Zij konden door de verwondingen aan haar hoofd niet vaststellen of het ging om een man een vrouw. Zij was doodgeslagen. Er was 12 jaar celstraf geëist.