Volledig scherm
Snelle auto's en vliegtuigen tijdens de Ferraridag op vliegbasis Volkel. © Koninklijke Luchtmacht

Kinderen genieten van Ferraridag op vliegbasis Volkel

VOLKEL - Ruim vijftig kinderen, cliënten van de GGZ Oost Brabant, genoten afgelopen zaterdag van de jaarlijkse Ferraridag op de vliegbasis Volkel. 

Ze konden onder andere meerijden in een supersnelle rit over de start- en landingsbaan. De dag werd opgezet door Forza Ferrari Service Oss in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht. 

Naast meerijden in een Ferrari konden de kinderen en hun familie F-16’s van dichtbij bekijken, zich laten schminken in een speciale gecreëerde beauty salon en demonstraties bijwonen van de brandweer en hondenbewaking van de Koninklijke Luchtmacht. De kinderen wonen allemaal in de directe omgeving van vliegbasis Volkel.

Fietstocht 

De eigenaren van de 35 aanwezige Ferrari’s reden de kinderen belangeloos rond over de vliegbasis. Per deelnemende Ferrari werd er een sponsorbedrag gedoneerd. Voorafgaand aan de Ferraridag reden zo’n tien mensen van de vliegbasis een fietstocht door Nederland. Die tocht werd overschaduwd door een tragisch ongeval tijdens een oefenrit waarbij een militair van vliegbasis Volkel om het leven kwam. 

In overleg met de nabestaanden en de fietsers is besloten de tocht voor het goede doel toch door te laten gaan. In totaal werd ruim 12.400 euro opgehaald. Het ingezamelde geld wordt door GGZ Oost-Brabant gebruikt voor de aankleding van afdelingen en wachtruimten van kind en jeugd op locaties in Helmond, Boxmeer en Oss. Hierbij wordt gedacht aan een loungebank, tv/game consoles en graffitiwanden.