Volledig scherm
Kitty tussen broer John Reijbroek (links) en fietsmaatje Enrico van den Tillaart voor de start van hun inzamelingstocht. © Henny Bos

Kitty Reijbroek overleden na slopende ziekte

BOEKEL - Kitty Reijbroek (34) is afgelopen zaterdag 11 mei vrij plotseling thuis overleden. De Boekelse is bekend van de stichting Kitty. Samen met haar broer John nam zij daarvoor het initiatief met als doel meer aandacht voor NF2 ( neurofibromatose-type 2). Een onbekende hersenziekte, waarbij tumorontwikkeling actief is in de hersenen en ruggenmerg. 

Op jonge leeftijd lijdt Kitty aan deze ziekte, die pas in 2012 bij haar werd gediagnosticeerd. Sinds die tijd heeft ze vier hersenoperaties moeten ondergaan. John Reijbroek heeft vorig jaar een sponsorfietstocht naar Gibraltar gereden om geld te verzamelen om onderzoek en betere behandelmethoden te bevorderen.

 Op Koningsdag heeft de Boekelse Petanquevereniging Jeu de Bouckles een fietstocht gehouden ten bate voor de stichting, waarbij een klein deel van de opbrengst werd besteed voor aanschaf van een hondje. Dat hondje staat nu afgebeeld op haar overlijdensbericht. 

Vrijdag 17 mei wordt om 10.30 uur een herdenkingsdienst gehouden in gemeenschapshuis Nia Domo