Volledig scherm
Kitty tussen broer John Reijbroek (links) en fietsmaatje Enrico van den Tillaart voor de start van hun inzamelingstocht. © Henny Bos

Kitty Reijbroek overleden na slopende ziekte

BOEKEL - Kitty Reijbroek (34) is afgelopen zaterdag 11 mei vrij plotseling thuis overleden. De Boekelse is bekend van de stichting Kitty. Samen met haar broer John nam zij daarvoor het initiatief met als doel meer aandacht voor NF2 ( neurofibromatose-type 2). Een onbekende hersenziekte, waarbij tumorontwikkeling actief is in de hersenen en ruggenmerg. 

Op jonge leeftijd lijdt Kitty aan deze ziekte, die pas in 2012 bij haar werd gediagnosticeerd. Sinds die tijd heeft ze vier hersenoperaties moeten ondergaan. John Reijbroek heeft vorig jaar een sponsorfietstocht naar Gibraltar gereden om geld te verzamelen om onderzoek en betere behandelmethoden te bevorderen.

 Op Koningsdag heeft de Boekelse Petanquevereniging Jeu de Bouckles een fietstocht gehouden ten bate voor de stichting, waarbij een klein deel van de opbrengst werd besteed voor aanschaf van een hondje. Dat hondje staat nu afgebeeld op haar overlijdensbericht. 

Vrijdag 17 mei wordt om 10.30 uur een herdenkingsdienst gehouden in gemeenschapshuis Nia Domo

  1. Magneetvisser vindt granaat en neemt deze mee naar huis, 50 tot 60 woningen in Veghel ontruimd
    update

    Magneetvis­ser vindt granaat en neemt deze mee naar huis, 50 tot 60 woningen in Veghel ontruimd

    VEGHEL - Een magneetvisser heeft een granaat gevonden en deze mee naar zijn huis in Veghel genomen. De granaat bleek dusdanig instabiel te zijn dat de politie dinsdagavond rond 22.30 uur alle woningen binnen een cirkel van 100 meter heeft ontruimd. De EOD kwam ter plaatse en heeft het explosief naar een veiligere plek gebracht om onschadelijk te maken. Rond 23.30 uur konden omwonenden weer terug naar hun woning.