Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Pierre Bos, zijn Gemertse collega Anke van Extel en voorzitster Leidy van der Aalst (l) van de landelijke Vereniging van Kleine Kernen ondertekenen in 2017 in op een internationaal congres in Venhorst ‘De verklaring van Venhorst’ © Kees Backx/BD

Kleine dorpen praten in Venhorst over hun toekomst

VENHORST - Wat doe je met massaal leegkomende boerderijen en kerken? Zitten dorpen te wachten op een ambtenaar die van de gemeente het stempel dorpsondersteuner krijgt. 

 Deze en andere onderwerpen liggen zaterdag op tafel tijdens het landelijk Plattelands Parlement in Venhorst.   Na het succesvol verlopen Europees Plattelandsparlement in 2017, strijken nu ongeveer tweehonderd vertegenwoordigers van Nederlandse kleine kernen zaterdag neer in gemeenschapshuis De Horst in Venhorst neer om te praten over hun toekomst.  

  1. Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’
    PREMIUM

    Emma (24) ziet hoe kinderen in Veghel haar complete Toyota Aygo vernielen: ‘Een grote ravage’

    VEGHEL - Emma van Boxtel (24) uit Den Bosch had haar pakjesavond waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Onderweg naar werk kreeg ze een lekke band en besloot ze haar Toyota Aygo langs de kant van de weg te zetten. Na het werk wilde ze haar auto ophalen en zag ze dat de portier openstond en er zelfs mensen in de auto zaten. Er bleken kinderen in te zitten. ,,Het was een grote ravage. Ze hebben niks meer van de auto overgelaten.”