Volledig scherm
Burgemeester Henk Hellegers schenkt champagne na afloop van het fusiedebat in Uden. Op de achtergrond het scherm in de publiekshal dat aangeeft dat het nog 1038 dagen is tot 1 januari 2022. © Hans van Alebeek

Klok telt af naar fusiedatum Uden-Landerd in 2022: nog 1038 dagen

UDEN/LANDERD - Op de ‘verlovingsdatum’ van 28 februari 2019 tussen de gemeenten Uden en Landerd is het nog precies 1038 dagen tot aan de grote huwelijksdag: 1 januari 2022.

 Inwoners kunnen vanaf nu mee aftellen via een grote klok die donderdagavond in beide gemeentehuizen in werking werd gesteld nadat beide gemeenteraden hun principe-zegen hadden gegeven aan de voorgenomen fusie. 

Met een ferme druk op de knop zette burgemeester Henk Hellegers het scherm donderdagavond in werking. Daarmee was hij, tegen de verwachting in, nog later dan zijn collega Marnix Bakermans in Landerd. In die gemeenteraad werd weliswaar veel langer over de herindeling gesproken maar Uden ‘compenseerde’ dat door een langdradige discussie over de jeugdzorg. 

Hoe dan ook, voor alle raadsleden en een enkele aanwezige op de publieke tribune was er vervolgens een feestelijk Maashorst-gebakje en een glaasje champagne. Het was ten slotte een heuglijke dag, al waren niet alle fracties daar even enthousiast over. 

Volledig scherm
Bas Keijzer maakt in de Schaijkse raadszaal een foto van de nieuwe gemeente Maashorst. © Maarten van de Rakt