Knoerissen accepteren horeca-munten niet, alleen pinnen in carnavalstent op de Markt Uden

UDEN - Het was te verwachten in de ‘muntenoorlog’ tijdens carnaval in Uden: de Knoerissen accepteren geen muntjes van de horeca. Het is een reactie op de cafés die eerder al duidelijk maakten dat zij tijdens carnaval geen biermuntjes willen van Markant dat samen met de Knoerissen de omstreden carnavalstent exploiteert. 

Het dilemma van de Udense carnavalsvierders: waar is welke munt geldig?
Volledig scherm
Het dilemma van de Udense carnavalsvierders: waar is welke munt geldig? © BD

Theater Markant maakt van de nood een deugd onder het motto ‘pinnen, ge kunt er nie um hinne’, een knipoog naar het carnavalsmotto van de Knoerissen. In de carnavalstent op de Markt kan vanaf vrijdag namelijk alleen met een pinpas betaald worden. Een primeur, noemt het theater het snelle, contactloos betalen dat alle carnavalsdagen geldt. 

Gevolg van de ruzie 

Wie toch met cash wil betalen kan bij de kassa  een opwaardeerpasje kopen waarop hij een tegoed laat zetten. De eerder gekochte en uitgegeven oranje munten van Markant zijn ook geldig in de tent. 

Met de diverse muntjes die de Udense cafés zelf uitgeven kan in de tent niet betaald worden. Eerder was daar nog wel sprake van. Andersom accepteren de kroegen geen muntjes van Markant. Dat heeft alles te maken met de ruzie over de exploitatie van de tent die ondanks wekenlang overleg niet opgelost is.