Het zit de Knoerissen dit jaar niet echt mee. Met carnaval moest de optocht worden afgeblazen, ook de viering van het 55-jarig jubileum is nu uitgesteld vanwege het coronavirus.
Volledig scherm
Het zit de Knoerissen dit jaar niet echt mee. Met carnaval moest de optocht worden afgeblazen, ook de viering van het 55-jarig jubileum is nu uitgesteld vanwege het coronavirus. © Van Assendelft Fotografie

Knoerissen schuiven feestje rond 55-jarig carnavalsjubileum op naar 2021

UDEN - De Knoerissen uit Uden hebben vanwege corona besloten om de viering van het 55-jarig bestaan een jaar op te schuiven. Eigenlijk zou het feest in november dit jaar gevierd worden maar alle festiviteiten zijn opgeschoven naar 2021. 

Uitstel is geen afstel, benadrukt het bestuur van carnavalsstichting de Knoerissen. De Knoerissen bestaan dit jaar 55 jaar, 5 keer 11 en daarmee een jubileum in carnavalskringen. 

 Omdat de impact van het coronavirus niet in te schatten is, heeft bestuur in samenspraak met de werkgroep 55 jaar besloten om het jubileumfeest een jaar uit te stellen. Ook de geplande jubileumveiling vervalt. 

Over de gevolgen van de richtlijnen van het RIVM op het hele carnavalsseizoen 2020-2021 zijn de Knoerissen in overleg met de carnavalsclubs uit omliggende plaatsen. Veel clubs hebben in november al de onthulling van de nieuwe prins en de aftrap van het nieuwe seizoen maar ook dat komt in gevaar.