Volledig scherm
Burgemeester Pierre Bos (l) en gemeentesecretaris Jo Marcic van Boekel nemen samen deel aan de Vierdaagse © Hans van Zutven

Koek en zopie voor Boekelse Vierdaagse-wandelaars

BOEKEL/GROESBEEK Een flinke delegatie uit Boekel en Venhorst neemt deze week deel aan de Vierdaagse. Met burgemeester Pierre Bos en gemeentesecretaris Jo Marcic gebroederlijk op de veertig kilometer. 

Zo'n vijfenzestig tot zeventig mannen en vrouwen uit de gemeente lopen mee. Vijftig hebben zich vooraf officieel gemeld bij de gemeente. Zij lopen daarom in een blauw t-shirt met het opschrift ‘gemeente Boekel Gastvrij en Actief'.  De gemeente zorgt goed voor zijn mensen: langs de route is een steunpunt ingericht waar de deelnemers even hun rust kunnen pakken en worden voorzien van koffie of limonade. Het steunpunt bestaat uit een tent en een gemeentebusje. 

Het  wordt bij toerbeurt bemand door ambtenaren van de gemeente. Blaren prikken en voeten verzorgen doen ze niet, wandelaars met klachten moet daarvoor naar andere hulpposten. 

 Het steunpunt stond vandaag langs de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Morgen kunnen de Boekelaren voordat ze aan de laatste kilometers beginnen, voor een gemeentelijke verfrissing terecht  aan de Rijksweg in Malden. Ook Volkel en Veghel hebben dezer dagen eigen steunpunten langs de Vierdaagse-route. Het Boekel-detachement telt voor zover bekend tot nu toe één uitvaller: een twaalfjarige jongen moest de eerste dag met griepverschijnselen opgeven.  

  1. Politie pakt helers van Lexus in Veghel, maar laat de dieven lopen
    PREMIUM

    Politie pakt helers van Lexus in Veghel, maar laat de dieven lopen

    DEN BOSCH/VEGHEL - Als de agenten op 25 oktober vorig jaar in Veghel even serieus naar de betrapte Lithouwer hadden geluisterd, hadden ze de 'echte’ dieven van een gestolen Lexus kunnen oppakken. Dat deden de agenten niet en pakten alleen van heling verdachte Lithouwers op. ,,Het was mij ook meer waard geweest als we die anderen hadden opgepakt”, gaf officier van justitie J. van Vreeswijk aan tijdens de rechtszitting tegen de Lithouwers.