Koningin Máxima bij haar bezoek aan De Vijfmaster in 2017. Ze is de school nog niet vergeten, zo bleek  dinsdag.
Volledig scherm
Koningin Máxima bij haar bezoek aan De Vijfmaster in 2017. Ze is de school nog niet vergeten, zo bleek dinsdag.

Koningin Máxima belt met basisschool De Vijfmaster in Veghel: ‘Heel veel sterkte’

VEGHEL - Koningin Máxima heeft dinsdag gebeld met basisschool De Vijfmaster in Veghel om ze een hart onder de riem te steken. ,,Ze wenste het team, de kinderen en ouders heel veel sterkte in deze moeilijke tijden", zegt directeur Ellen Vos. ,,En daarmee eigenlijk iedereen in onderwijsland.” 

Koning Willem-Alexander en Máxima waren drie jaar geleden op De Vijfmaster, een kleurrijke basisschool in Veghel-Zuid, om daar de koningsspelen te openen. ,,Toen was ze al heel open en belangstellend en dat was nu ook weer",  zegt directeur Vos die het aanvankelijk amper kon geloven toen iemand ‘namens het koningshuis’ informeerde of het gelegen kwam dat de koningin zou bellen. Terwijl koning Willem-Alexander dinsdag bij de GGD in Tilburg op bezoek was om daar te horen hoe ze de coronacrisis bestrijden, belde de koningin met de school in Veghel.   

Een bijzonder en warm gesprek 

Het was allerminst een ‘beleefdheidsbelletje’ zegt Vos. ,,We hebben zeker twintig minuten met elkaar gesproken. Ze was echt heel meelevend en wilde alles weten over het team en de kinderen en hoe we het hier nu doen", vertelt Vos. De directeur kon vertellen over moeilijke momenten zoals een oma van een kind dat is overleden, andersom vertelde Máxima over haar ervaringen in thuisquarantaine. ,,Ze wenste ons heel veel sterkte", aldus Vos. 

Na het telefoontje kon de directeur eindelijk haar grote geheim delen met de rest van het team, allemaal nog op school om het thuisonderwijs voor de leerlingen te regelen. ,,Echt een heel bijzonder gesprek", besluit de directeur.