Volledig scherm
Frans Verwijst en Carla Doeleman hebben een lintje ontvangen bij UDI te Uden. © Van Assendelft

Koninklijk randje om eeuwfeest van UDI'19

UDEN - Het jubileumfeest van de 100-jarige voetbalcub UDI'19 kreeg vrijdagavond een koninklijk randje met  onderscheidingen voor twee verdienstelijke clubleden. Frans Verwijst (62) en Carla Doeleman (48) uit Uden werden voor hun jarenlange inzet door burgemeester Henk Hellegers onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

In de grote feesttent op de accommodatie van UDI'19 werd de viering van het eeuwfeest vrijdagavond afgetrapt met enkele sprekers onder wie KNVB-voorzitter Michael van Praag en Henk Hellegers. De burgemeester bleek  koninklijke onderscheidingen meegenomen te hebben voor twee van de circa 350 vrijwilligers die UDI’19 telt. 

Frans Verwijst werd geëerd voor zijn jarenlange werk voor de supportersclub van UDI '19 als oprichter, secretaris (1996-2018) en voorzitter (2016-tot nu toe). Ook is hij een van de drijvende krachten achter het winterevenement Uden on Ice op de Markt. Sinds 2009 is hij mede-organisator en vrijwilliger bij het evenement.  

Carla Doeleman werd in het zonnetje gezet vanwege haar inzet voor het G-team van UDI'19. Ze is leidster van die ploeg en organiseert daarnaast sinds 2001 allerlei clubactiviteiten. Ook was ze bestuurslid en (groeps)leidster bij de Udense scoutingverenigingen (2007-2018).