Volledig scherm
Een kranslegging bij het Airbornemonument aan de Kolonel Johnssonstraat in Veghel. © Archieffoto Van Assendelft Fotografie

Kransleggingen voor en door veteranen in Veghel en Schijndel

VEGHEL - Met verschillende kransleggingen eert de gemeente Meierijstad op vrijdag 21 juni zijn veteranen die  betrokken zijn geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. 

In de kernen Schijndel en Veghel vinden er die dag officiële ceremonies plaats bij de monumenten. In Schijndel wordt een krans gelegd bij het 51th Highland Division Memorial Bevrijdingsmonument aan de Rooiseweg. In Veghel vindt de herdenking plaats bij het Veteranenmonument aan de Kolonel Johnsonstraat. De ceremonies starten om 14.15 uur en duren ongeveer een half uur.

Daarna is er een samenzijn in De Schakel aan de Eerdsebaan in Wijbosch. De militaire veteranen zijn daar vanaf circa 15.00  tot 18.30 uur welkom. De gemeente benadrukt dat het veteranen persoonlijk heeft uitgenodigd op basis van informatie van het Veteraneninstituut in Doorn. Veteranen die onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen zijn wel welkom. Zij kunnen zich aanmelden via kabinet@meierijstad.nl. Ook partners van overleden veteranen zijn welkom.