Volledig scherm
De eerste zitting van de Kuussegatters in de Koekbouw in Veghel. © Van Assendelft Fotografie

Kuussegatters gaan voor meer jeugd bij Hofzittingen

VEGHEL - De online kaartverkoop voor de Hofzittingen van CV De Kuussegattters gaat vanaf morgen, 24 september, van start. De carnavalszittingen zijn op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 november in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. 

De drie avonden krijgen een wat andere invulling en opstelling dan Veghel gewend is, stelt de nieuwe voorzitter van de Hofzittingscommissie Jeroen van den Akker in een persbericht. Dat is onder meer gedaan om meer jonge mensen naar de zittingen te trekken. De hofzittingscommissie die de avonden organiseert is van samenstelling veranderd en heeft nu meer ene mix van 'jonge honden en mensen met ervaring'.  Ook zijn volgens hem de  faciliteiten in de Koekbouw door de jaren heen verbeterd, waardoor de kwaliteit van de zitting omhoog kan. Er komt een tonproater die de jeugd aanspreekt en er zijn ‘afterparties’ met dj Hardy. 

Kaarten, dit jaar zijn er ook combi-kaarten, zijn vanaf dinsdag 21 september 21.00 uur te koop via www.kuussegatters.nl. Kaarten kosten voor donderdag 15 euro, voor de vrijdag en zaterdag 20 euro. Er zijn ook ‘combi-kaarten’ te koop.

Motto

Carnavalsvereniging De Kuussegatters maakte zaterdagavond tijdens het traditionele Kuussepruuve in café ‘t Hart van Veghel het motto van het komende carnavalsseizoen bekend: ‘Mi gemak uit oew dak!’.

  1. Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    Wachten om als eerste te mogen schaatsen bij Uden on Ice

    UDEN - Op het moment dat binnen in een volle zaal de officiële opening werd verricht, mochten de schaatsers al ruim een half uur het ijs op. En daar stonden ze voor in de rij. Onder die wachtenden waren ook Anouk van der Ven (20) en Dion van der A (18). ,,We maken er elk jaar een sport van om als eerste te zijn, en dat is dit keer weer gelukt’', zeggen de twee lachend wanneer ze net hun eerste rondjes hebben gereden. ,,Nu is het ijs nog hard, waardoor je lekker snel gaan.’'