In de Maashorst moeten honden aan de lijn.
Volledig scherm
In de Maashorst moeten honden aan de lijn. © Gemeente Landerd

Landerd maakt drie nieuwe uitlaatgebieden voor honden in de Maashorst

LANDERD - Hondenbezitters krijgen er in het Landerdse deel van de Maashorst drie uitlaatplekken bij waar hun trouwe viervoeter los mag rondlopen. De losloopgebieden liggen aan de Udensedreef in Schaijk en aan de Bosweg en Straatsven in Zeeland. Parkeren kan bij ‘charme-camping’ Hartje Groen, bij de Heische Tip en aan de Bosweg.

In de blauwe gebieden mogen honden loslopen.
Volledig scherm
In de blauwe gebieden mogen honden loslopen. © Gemeente Landerd

Op dit moment telt de Maashorst zes hondenlosloopgebieden. Daar komen op Landerd’s grondgebied nu nog eens drie plekken bij. In de stukken bos staat met bewegwijzering aangegeven wanneer de hond los mag en wanneer die weer aan de lijn moet. 

In natuurgebied de Maashorst moeten honden aangelijnd zijn om verstoring van broedvogels en wild tegen te gaan. Honden kunnen de grote grazers in de Maashorst ook opjagen. Afgelopen maanden hebben boa's en medewerkers van Staatsbosbeheer daarom al vaak gecontroleerd op loslopende honden. 

Veel baasjes klagen overigens over de slechte bewegwijzering naar de speciale terreinen voor loslopende honden. Een overzicht is ook te vinden op bezoekdemaashorst.nl › wat-te-doen › eropuit › met-de-hond.