Langlaufvereniging Bedaf in Uden heeft nu een overkapping bij het biatlonveld. Lukas Jakobs oefent onder toeziend oog van docent Wim Ketelaars, rechts Lars Hamelijnck op de baan. 
Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels
Volledig scherm
PREMIUM
Langlaufvereniging Bedaf in Uden heeft nu een overkapping bij het biatlonveld. Lukas Jakobs oefent onder toeziend oog van docent Wim Ketelaars, rechts Lars Hamelijnck op de baan. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Lasergeweren regenen niet meer nat bij Bedaf

SPORT IN DE REGIOOf het nu hagelt of sneeuwt, dat maakt niet meer uit bij langlaufvereniging Bedaf in Uden. Zelfs een flinke regenbui weerhoudt de leden er niet langer van het veld te betreden sinds de vereniging beschikt over een overkapping op het biatlonveld.

Biatlon is een langlaufwedstrijd waarbij deelnemers tussendoor met een geweer moeten schieten op een doel. Lange tijd kon er bij Bedaf wel altijd gelanglauft worden, maar was het met slecht weer niet mogelijk om tussendoor te schieten. De geweren zijn heel gevoelig voor vocht. 

  1. Uden neemt afstand van ‘verkiezingsretoriek’ VVD-Leefbaar Uden over grote grazers
    PREMIUM

    Uden neemt afstand van ‘verkie­zings­re­to­riek’ VVD-Leef­baar Uden over grote grazers

    UDEN - Verkiezingsretoriek, niet relevant en puur opportunisme. De gemeenteraad van Uden schoot donderdagavond met zwaar geschut op de fractie VVD-Leefbaar Uden die pleitte voor bijsturing van een lopend onderzoek naar de grote grazers op de Maashorst. Een overbodig verzoek, concludeerde de gemeenteraad in meerderheid met bovendien een zeer opmerkelijk een-tweetje tussen de VVD-Leefbaar Uden en CDA-wethouder Franko van Lankvelt.