Volledig scherm
Bezoekers van UDNZ gaan los op de muziek van DJ Daani. Het festival in het Bevrijdingspark leverde twintig klachten op over lawaai.

Lawaai festival UDNZ Uden levert twintig klachten op

UDEN - Zo'n twintig mensen hebben afgelopen weekeinde geklaagd over het lawaai van het tweedaagse dancefestival UDNZ/YOUdnz dat in het Bevrijdingspark werd gehouden. De klachten gingen  met name over de muziek die zaterdagavond te horen was. 

De stampende beats en zware bassen van UDNZ/YOUdnz waren in het paasweekeinde tot ver buiten het centrum en in Uden-Zuid te horen. Toch is alle geluid binnen de voorgeschreven normen gebleven, laat de gemeente Uden desgevraagd weten. 

Metingen 

Dat oordeel is gebaseerd op metingen die de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) op beide dagen heeft verricht. Zowel zaterdag als zondag eindigden de evenementen ook keurig op de voorgeschreven tijd. UDNZ was zaterdag met 3.500 bezoekers stijf uitverkocht, het familiefestival YOUdnz trok minder publiek. 

Komende vrijdag, 26 april, wordt op het hetzelfde terrein een Koningsnacht-festival gehouden met optredens van diverse tribute-bands. Vanaf 18.30 uur zal de stevige muziek van onder andere Guns ‘n Roses, Bon Jovi, Muse en Metallica in het park weerklinken.