Team Rembrands, met onder meer leerlingen van het Zwijsen College in Veghel, is wereldkampioen geworden in een wedstrijd voor robots.
Volledig scherm
Team Rembrands, met onder meer leerlingen van het Zwijsen College in Veghel, is wereldkampioen geworden in een wedstrijd voor robots. © Team Rembrands

Leerlingen Zwijsen College Veghel wereldkampioen in robotwedstrijd

DETROIT/VEGHEL - Team Rembrandts, een robotteam met studenten van het Zwijsen College in Veghel, Fontys University of Applied Science, en het Heerbeeck College in Best, heeft dit weekeinde de finale van het wereldkampioenschap voor robots gewonnen. 

In Detroit, Michigan, in de Verenigde Staten kwalificeerde het robotteam zich eerst voor de halve finales, die ze wisten te winnen in een alliantie met teams uit de Verenigde Staten.

Jaarlijks ontwikkelt het robotteam in zes weken tijd een robot waarmee ze de strijd aangaan tijdens de FRC (First Robotics Competition). De robots moeten dan diverse opdrachten uitvoeren. Dit gebeurde in een strijd met 64 andere teams van over de hele wereld. Team Rembrandts vertrok op 20 april naar Detroit om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen voor robots. Als eerste Europese team wisten ze daar op zaterdag 27 april de finale te bereiken. 

Elf uit Veghel 

Aan Team Rembrands deden dit keer elf leerlingen van het Zwijsen College in Veghel mee. Zes weken eerder hadden ze al twee regionale wedstrijden in de Verenigde Staten, waar ze zich kwalificeerden voor de wereldkampioenschappen.  Morgen, maandag 29 april, keren de leerlingen terug naar Nederland.