Volledig scherm
PREMIUM
'Droomplaatje' van de gemeente Uden. Het zal waarschijnlijk bij dromen blijven. © Gemeente Uden

Lightrail in regio rond Uden lijkt kansloos

UDEN/VEGHEL - De droom van een snelle tramverbinding tussen Uden en de omliggende steden is vrijwel kansloos. Aanleg van zo’n zogeheten lightrail kost honderden miljoenen en levert amper voordeel op ten opzichte van de huidige snelle bussen die er al rijden. 

Lightrail is in Uden al jarenlang een veelbesproken thema, zeker rond verkiezingstijd. Bij gebrek aan een NS-station in Uden zien diverse politieke partijen - Jong Uden voorop - zo’n tramverbinding met Oss, Eindhoven en Den Bosch wel zitten. De grote wens werd in 2018 opgenomen in het beleidsprogramma van de nieuwe coalitie waarin werd gemeld dat Uden samen met het bedrijfsleven ‘een actieve lobby’ start voor lightrail tussen Uden en Oss. 

  1. Horeca Uden geeft uitleg over ruzie op Facebook. ‘Het moet klaar zijn met eisen’
    PREMIUM

    Horeca Uden geeft uitleg over ruzie op Facebook. ‘Het moet klaar zijn met eisen’

    UDEN - De Udense horeca geeft op Facebook aan carnavalsvierders uitleg over het geschil rond de carnavalstent op de Markt. Daar is de carnavalsvierder de dupe van, want die kan nu niet met één munt overal in Uden betalen tijdens de carnavalsdagen. De café's geven daar Markant en de Knoerissen de schuld van. ‘Zij eisen overal zeggenschap, zelfs tot in detail en daar passen wij als horeca simpelweg voor.’