Rob Theunisse overhandigt in de entreehal van Bernhoven één van de medailles aan een mewerker van het corona support team.
Volledig scherm
Rob Theunisse overhandigt in de entreehal van Bernhoven één van de medailles aan een mewerker van het corona support team. © Philip van den Brand/BD

Lintje voor zorgmedewerkers Bernhoven

UDEN - Bestel een lintje voor een zorgmedewerker. Onder dat motto startte Udenaar Rob Theunisse ruim twee weken geleden een actie om de medewerkers in de zorg een hart onder de riem te steken. Deze week werden 140 medailles overhandigd aan het Corona supportteam van ziekenhuis Bernhoven.

,,Eigenlijk vormde de overbuurvrouw van mijn vader de echte aanleiding”, bekent dochter Layla Theunisse. ,,Zij vroeg of mijn vader lintjes voor de zorg kon maken. Die wilde zij dan wel een paar bestellen. Dat bracht me op het idee om er ook twee te kopen voor vriendinnen die in het ziekenhuis werken.” Daar kwamen vervolgens zoveel reacties op dat besloten werd om de actie breder, via social media, te delen.

Duimpje

Het lintje dat Theunisse, eigenaar van het gelijknamige bedrijf in sportprijzen, maakt kan voor 3,50  euro worden besteld. De rood-wit-blauwe onderscheiding is voorzien van een medaille in de vorm van een duimpje. ,,Mensen kunnen het lintje voor iemand persoonlijk bestellen of naamloos. Wij zorgen er dan voor dat deze bij de zorginstelling naar wens terechtkomt.”

Werklust

Met de actie wil Theunisse de zorgmedewerkers een hart onder de riem steken en hen bedanken voor de tomeloze inzet, werklust en goede humeur. Omdat er nu nog niet voor iedereen een lintje beschikbaar is gaat de actie voorlopig gewoon door. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar info@theunissesportprijzen.nl.

Rob Theunissen (midden) en zijn dochter Layla (rechts) overhandigen de lintjes bij ziekenhuis Bernhoven.
Volledig scherm
Rob Theunissen (midden) en zijn dochter Layla (rechts) overhandigen de lintjes bij ziekenhuis Bernhoven. © Philip van den Brand/BD