Volledig scherm
(Alco) Brugmans en Toine) Adriaans

Lintjes voor inzet bij voetbal en carnaval in Zijtaart

ZIJTAART - Op het voetbalveld streden ze even tegen elkaar. Maar normaal werken ze vooral veel samen, voor VOW en De Reigers. Toine Adriaans en Alco Brugmans uit Zijtaart werden vrijdagavond verrast door vrienden en familie én burgemeester Kees van Rooij na afloop van de jaarlijkse afsluitende voetbalwedstrijd tussen VOW en CV De Reigers. Beiden werden met de uitreiking van een lintje benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Toine Adriaans 

Toine Adriaans (1966) is sinds 1991 een vrijwilliger bij voetbalvereniging VOW. In eerste instantie vervulde hij vooral de rol van leider/trainer van verschillende teams en stak hij de handen uit de mouwen als dat nodig was. In 2011 werd hij benoemd tot voorzitter van het bestuur. Het lukte hem de club weer financieel gezond te maken. In 2018 droeg hij de voorzittershamer over. Hij is momenteel nog bestuurslid Facilitaire Zaken. Van 2003 tot en met 2011 was hij ook bestuurslid en lid van vele commissies bij carnavalsvereniging De Reigers. 

Alco Brugmans 

Alco Brugmans (1971) is vanaf 2001 actief bij carnavalsclub De Reigers. Als  lid van de dienstenveilingcommissie, prinsencommissie, de organisatie van pronkzittingen, prinsenreceptie en vlooienmarkt. Ook is hij sinds 2013 actief bij VOW als lid van de sponsorcommissie, activiteitencommissie, medeoprichter van de Mudrun. Hij is al 14 jaar penningmeester van de Evenementengroep Zijtaart en was medeorganisator van de kermis. Hij stond aan de wieg van de dorpszeskamp en organiseerde jarenlang het Sinterklaasfeest.