Volledig scherm
Boven (vlnr) : Marc Lourenssen, Onno Groote, Bert van Goor. Onder (vlnr) : Twan van der Velden, Corianne van Summeren, Maicel de Kort, Christ de Wit, Evert Forsten, Pierre Vermeulen © Thomas Segers/Van Assendelft

‘Lintjesbuitje’ valt op brandweerkazerne in Uden

UDEN - Geen lintjesregen maar een buitje, zaterdagmiddag in Uden. Negen leden van de vrijwillige brandweer kregen een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Henk Hellegers. Zij mogen zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

De gelukkigen zijn Corianne van der Zanden-van Summeren (45), Marc Lourenssen (59), Onno Groote (48), Twan van der Velden (52), Bert van Goor (57), Evert Forsten (55), Maicel de Kort (55), Pierre Vermeulen (47) en Christ de Wit (53).

Tijdens de jaarlijkse jubileumdag van de brandweer reikte burgemeester Hellegers de versierselen die horen bij de onderscheiding uit. Ze kregen die eer vanwege hun grote en jarenlange (minimaal twintig jaar) inzet voor de brandweer en de Udense samenleving. Dat gebeurde in de brandweerkazerne van Uden aan de Leeuweriksweg.