Volledig scherm
PREMIUM
De eerste editie van het nieuwe praatprogramma Kleur in Loosbroek was een succesvolle. © Van Assendelft Fotografie/Jeroen Appels

Luchtig praten over serieuze kost bij eerste Kleur in Loosbroek

LOOSBROEK - De eerste editie van het nieuwe praatprogramma Kleur in Loosbroek was een succesvolle. Zo'n 150 mensen wisten gisteravond de weg naar Zaal Kerkzicht te vinden.

,,Het gaat vanavond om keuzes maken. Bent u links of rechts, support u Ajax of PSV? Dat zijn allemaal keuzes. Net als de keuze om hier vanavond te zijn, want u had ook lekker op het terras kunnen zitten'', zegt presentator Clemens Geenen aan het begin van de avond in Loosbroek, waarna de zo'n 150 aanwezigen in de zaal voor het eerst, en niet voor het laatst, hard moeten lachen. Het was het startschot voor een avond waar serieuze thema's werden behandeld, maar waar ook ruimte was voor humor.

 1. Bespuugd en uitgescholden door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’
  PREMIUM
  Interview

  Bespuugd en uitgeschol­den door boeren, maar niet bang. ‘Ik ken ze. Het is vooral een hoop branie’

  De Udense Ineke de Wild, al dertig jaar veganist, protesteerde manmoedig in haar eentje bij het provinciehuis tijdens het boerenprotest. Ze kreeg smalende blikken, werd bespuugd en uitgescholden. De vrijdag erna stond ze er wéér, samen met twee medestanders. Dit keer kwam haar protestbord niet ongeschonden uit de strijd en werd ze bijna van een muurtje geduwd. Maar opgeven, ho maar. Wie is deze dappere Udense?
 2. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.