Volledig scherm
Vorig jaar voetbalden Sara's en Abraham's met elkaar bij FC de Rakt. Op 22 juni treffen de colleges van Uden en Landerd elkaar. © FC de Rakt

Ludiek voetbalonderonsje van besturen Landerd en Uden

UDEN - Wethouder Ingrid Verkuijlen (Uden) die collega Hans Vereijken (Landerd) op het verkeerde been zet. Het zou zomaar kunnen tijdens het Toontje Verkuijlen Toernooi op zaterdag 22 juni bij FC de Rakt. 

,,De campagne Op weg naar de gemeente Maashorst heeft ons geïnspireerd”, legt Willem van den Brand uit. Hij zit in de toernooicommissie en de sponsorcommissie van FC de Rakt. ,,Het leek ons leuk om met het oog op de herindeling de colleges, aangevuld met raadsleden, tegen elkaar te laten voetballen. Zeven tegen zeven. Twee keer tien minuten. Het moet vooral een ludiek evenement worden.” 

Aan Udense zijde zal verder wethouder Franko van Lankvelt aantreden en ook burgemeester Henk Hellegers van de partij zijn: ,,Als haptonoom of zo.” Bij Landerd betreedt Moritz Böhmer naast burgemeester Marnix Bakermans en Vereijken het veld. Maashorst Vooruit-voorman Jeroen van den Heuvel ontbreekt niet.

Zelf zorgt Willem van den Brand weer als een soort Theo Koomen voor commentaar. Hij heeft ervaring met de microfoon want was onder meer vijftien jaar het gezicht van de Baggemèrt.

De mini-wedstrijd is een speciaal onderdeel van het Toontje Verkuijlen Toernooi. Onder de vlag Joost & Friends  waren er de afgelopen jaren ludieke onderonsjes van kasteleins, zangers en Sarah's en Abrahams. Joost Wijdeven gaat met zijn big smile steevast voorop in de ‘strijd’ en mag altijd een goaltje meepikken.