Maar één kunstwerk overleefde verwoestende brand in Veghels glas-atelier

VIDEOVEGHEL - Slechts één kunstwerk heeft de brandweer weten redden bij een felle brand die donderdagavond glaskunstatelier Kleurenrijk in Veghel in de as legde.  Het pand vloog rond 22.30 uur door een nog onbekende oorzaak in de brand. 

Er is veel schade aan het pand. Binnenin zijn de spullen verbrand en de gevel van het pand is instabiel. Volgens officier van dienst, Marcel van Doorn, is de oorzaak van de brand nog onbekend. ,,Buurtbewoners gingen op zoek naar waar de rookgeur vandaan kwam en zagen rook uit het pand komen.”

 De brandweer trok uit met twee eenheden. Twee waterwagens, twee tankautospuiten en een hoogwerker (Schijndel, Uden, Veghel) kwamen ter plaatse. Er werd besloten om niet meer te blussen. ,,Het pand is gecontroleerd uitgebrand vanwege de rook, stoomvorming en koude rook.” De daken van de omliggende huizen werden nat gehouden, om te voorkomen dat het vuur oversloeg.

Asbest

Drie omstanders ademden rook in en moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken. Bewoners van de naastgelegen panden moesten hun huis verlaten. Er moet nog wel gecontroleerd worden of er asbest aanwezig is, omdat het afgebrande pand 70 jaar oud is. 

De brandweer heeft één kunstwerk uit het atelier kunnen redden. De rest van de werken zijn verloren gegaan.

Volledig scherm
Brand bij Kleurenrijk in Vehgel © Franka Willems
Volledig scherm
Brand bij glasatelier Kleurenrijk in Veghel © Franka Willems