Volledig scherm
Trailrunners op een bospad. ©

Maashorst krijgt trailrun: rustig rennen over onverharde paden

ZEELAND - De ‘Maashorst Trailrun’ is weer een nieuw evenement in het natuurgebied tussen Uden en Oss. Op zondag 7 april kunnen liefhebbers van hardlopen in het groen er terecht voor een tocht  van 5, 12 of 24 kilometer.

Trailrunnen is een populaire manier van hardlopen waarin de beleving van natuur en landschap centraal staat. Lopers zoeken bospaadjes en heuveltjes op, en bekommeren zich veel minder om de snelheid dan deelnemers aan cross- en stratenlopen. Trailrunnen lijkt daarom te passen in natuurgebied de Maashorst. Door samenwerking van Stichting Maashorst Events en de Udense atletiekvereniging De Keien komt er nu een evenement.

Als startpunt dient De Heische Tip in Zeeland. Vanaf deze camping voeren de uitgepijlde routes op zondagochtend 7 april over uitsluitend onverharde paden. ,,Wij weten zeker dat iedereen met een glimlach over de finish komt”, zeggen Twan van Bakel van stichting Maashorst Events en Arie van Grunsven van De Keien Atletiek. In het programma zit ook een kidsrun over 1 kilometer, met start om 13 uur. Inschrijven kan binnenkort via de website van Maashorst Events.

Walking Event  

Deze stichting  kondigt ook de vierde editie aan van wandelfestijn ‘Walking Event‘, op zondag 31 maart. Startplaats is De Kriekeput aan de Schaijkseeg in Herpen. Met routes van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer wil  het evenement geschikt zijn voor zowel de jonge als de ervaren wandelaar. Maashorst Events organiseert de wandeldag samen met wandelsportvereniging Ons Genoegen.