Volledig scherm
2016, de eerste editie van de Maashorst Op díe Fiets. © Peter van Huijkelom

Maashorst Op díe Fiets gaat richting duizend deelnemers

SCHAIJK/ZEELAND - Vorig jaar telde Maashorst Op díe Fiets ongeveer negenhonderd deelnemers. Als de gemiddelde groei van de afgelopen jaren (+150) doorzet, dan komt het deelname-aantal op zondag 25 augustus op meer dan 1000 uit. “Dat is geen doel op zich, al zouden we heel trots zijn op duizend deelnemers”, vertelt Thea van Leeuwen.

De fietstocht met als motto ‘Proef, beweeg en beleef’ is 45 kilometer lang en volledig uitgepijld. Deelnemers kunnen uit vier startlocaties kiezen: Wilskracht Stadsbrouwerij en Molen De Nijverheid in Ravenstein, vakantiepark Roompot in Schaijk, De Pannekoekenbakker in Zeeland en Informatiecentrum Keent Brabants Landschap. Vanaf 9 uur kan er gestart worden. Een startbewijs en routekaart kosten samen 5 euro. 

Van Leeuwen: “Behalve de startlocaties wil ik nog niet veel meer zeggen. Het draait juist om de verrassing. Nou, vooruit dan, ik kan wel zeggen dat fietsers in elk geval door een koeienstal komen en een tuin waar rust en stilte heerst. En ze kunnen onderweg een massage krijgen.” Ze hoopt dat deelnemers geen lunchpakket meenemen. “De fietstocht staat niet in het teken van consumeren, maar we zorgen ervoor dat op veel plaatsen iets lekkers te happen is.”