De verjaardagskalender die de Maashorstboeren hebben uitgedeeld aan bewoners van Sint Jan in Uden.
Volledig scherm
De verjaardagskalender die de Maashorstboeren hebben uitgedeeld aan bewoners van Sint Jan in Uden. © De Maashorstboeren

Maashorstboeren verrassen bewoners Sint Jan Uden met kalenders en kaarten

UDEN - Ook de Maashorstboeren proberen hun steentje bij te dragen in de strijd tegen eenzaamheid in deze coronatijd. De boeren deelden verjaardagskalenders en ansichtkaarten uit aan bewoners van huize Sint Jan in Uden.

Het idee voor de actie kwam van Pedro Vogels, een van de Maashorstboeren wiens moeder in Sint Jan woont. Haar tachtigste verjaardag kon onlangs niet gevierd worden met de familie en daarom bedacht Vogels dat hij kalenders wilde uitdelen aan de bewoners zodat zij kunnen invullen wanneer een bekende van hen jarig is zodat ze die dag wellicht een telefonische felicitatie kunnen overbrengen. 

,,Wij weten als Maashorstboeren als geen ander hoe fijn het is om van de buitenlucht te kunnen genieten. We kunnen ons bijna niet voorstellen hoe het is als je niet naar buiten kan", aldus de boeren die ook nog een tip hebben voor mensen die tijdens de komende paasdagen toch graag even naar buiten willen. ,,Maak een ommetje over boerenland. Er zijn verschillende routes om het Maashorstgebied waarvan de kaartjes te vinden zijn op onze website.”

De Maashorstboeren brengen kalenders en ansichtkaarten naar huize Sint Jan in Uden.
Volledig scherm
De Maashorstboeren brengen kalenders en ansichtkaarten naar huize Sint Jan in Uden. © De Maashorstboeren