Volledig scherm
Vreugde op de nieuwe Maashorstschool in Uden bij de start van het nieuwe schooljaar. De 5-jarige Lauren valt in de armen van directeur Babbe Fleskens. © Van Assendelft

Maashorstschool Uden schiet vlot uit de startblokken in nieuw onderkomen

UDEN -  De Maashorstschool in Uden is het nieuwe schooljaar goed begonnen, het pionieren van de afgelopen jaren is voorbij. De school, die voortaan regulier bekostigd wordt, opende het seizoen maandagochtend in een nieuw ingericht gebouw aan de Aldentiendstraat, ooit het onderkomen  van het Arbeidsbureau en later Vluchtelingenwerk. 

Op de foto valt de 5-jarige Lauren in de armen van directeur Babbe Fleskens, ze vinden het fantastisch om elkaar na de afgelopen grote vakantie weer terug te zien. Fleskens kreeg symbolisch een grote sleutel cadeau, om de school officieel te openen. Alle namen hingen op om de leerlingen persoonlijk welkom te heten. 

Had de school bij de start  twee jaar geleden nog maar vier kinderen, nu zijn dat er 29. De Maashorst biedt onderwijs volgens het principe van ‘natuurlijk leren’. Letterlijk in de zin van veel aandacht voor natuur en groen, maar ook doordat kinderen zelf mogen aangeven wat ze willen leren. Ze doen dat in hun eigen tempo en vanuit hun eigen motivatie. Daarvoor zijn verschillende hoeken ingericht, van tekenen tot bouwen. Kindercoach Helma van de Rakt uit Schaijk is de motor achter de nieuwe Maashorst School in Uden. ,,We hebben superhard gewerkt, we gaan er een heel mooi schooljaar van maken.” 

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.