Volledig scherm
Maurice van den Akker, op een foto uit zijn Heeswijkse tijd. © UC

Maurice van den Akker nieuwe sectordirecteur havo/vwo op Udens College

UDEN/DEURNE - Het Udens College heeft Maurice van den Akker benoemd als nieuwe sectordirecteur havo/vwo. Van den Akker volgt interim sectordirecteur Jos te Marvelde op die sinds augustus 2016 tijdelijk leiding gaf. 

Maurice van den Akker woont in Nistelrode en is nu nog rector-bestuurder van het Willibrord Gymnasium in Deurne. Op 1 mei start hij bij het Udens College in zijn nieuwe functie.

Van den Akker werkt sinds maart 2016 bij het Willibrord Gymnasium. Daarvoor was hij in verschillende functies werkzaam bij het Gymnasium Bernrode, onder andere als afdelingsleider bovenbouw.

,,Het Udens College is een mooie, grotere school met een onderwijsvisie die aansluit op die van het Willibrord Gymnasium. Ook ligt de school dichter bij zijn woonplaats Nistelrode, waardoor hij ook denkt meer balans te kunnen aanbrengen tussen werk en privé”, laat Theo Mennen, voorzitter van de Raad van Toezicht van het gymnasium, weten.

Op zijn beurt is directeur-bestuurder Ad van Kemenade van het Udens College blij met de nieuwe benoeming die past in alle veranderingen die de Udense school momenteel doorvoert. ,,Bij het aantrekken van een nieuwe sectordirecteur waren dit belangrijke onderwerpen. Maurice heeft veel ervaring als kartrekker van een nieuw en soortgelijk onderwijsconcept, waarbij hij oog heeft voor de ontwikkelbehoeften van leerlingen en personeel”, vertelt Ad van Kemenade

Jos te Marvelde blijft nog enkele maanden aan het UC verbonden voor een goede overdracht en de afronding van de nieuwbouw.