Volledig scherm
De McDonald's aan de Marktstraat in Uden gaat eind maart dicht. © Hans van Alebeek

McDonald's verhuist van centrum Uden naar Foodcourt

UDEN - McDonald's verhuist eind maart van de Marktstraat in het centrum van Uden naar het nieuwe Foodcourt op Uden-Noord. Het personeel is ingelicht en gaat mee. Volgens McDonald's gaat het nieuwe filiaal begin april open. 

Woordvoerster Eunice Koekkoek van McDonald's bevestigt de verhuizing binnen Uden. Opmerkelijk omdat het bedrijf tot dusver altijd gezegd heeft dat de zaak in de Marktstraat open zou blijven, ook als het nieuwe filiaal op het Foodcourt open zou gaan. Woordvoerster Koekkoek heeft daar geen weet van. ,,Maar wij maken zoals altijd een afweging waar we zo veel mogelijk mensen op de beste manier kunnen bedienen. En ik denk dat we dat op de nieuwe locatie het beste kunnen doen”, aldus Koekkoek. 

Behalve McDonald’s komen op het Foodcourt, naast hotel Van der Valk, ook vestigingen van Subway en Kentucky Fried Chicken (KFC). De drie fastfoodrestaurants zijn eind vorige week als ruwbouw opgeleverd door Löwik Bouw- en Betonbedrijf. Komende maanden gaan de de drie ketens zelf hun zaak verder inrichten. De een heeft daar meer tijd voor nodig dan de ander.  

Naar verwachting gaat Subway, de kleinste van de drie, begin februari al open, eind van die maand gevolgd door KFC en McDonald's tot slot. Op het Foodcourt komt ook een onbemand tankstation van TinQ. Dat gaat op korte termijn al open. 

Rotonde 

De gemeente Uden gaat ook de rotonde voor het Foodcourt nog aanpassen. In verband daarmee wordt  afrit 14 (afslag Uden-Noord) in de nacht van 15 en 16 januari voor verkeer afgesloten zodat onderzoek en metingen verricht kunnen worden.       

Afrit 14 uit Veghel en de opritten 13 (Uden-Zuid) en 14 (Uden-Noord) naar Nistelrode/Oss worden tussen 20.00 uur en 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Met borden en verkeersregelaars worden automobilisten omgeleid. 

Volledig scherm
Schets van het toekomstig Foodcourt Uden. Vooraan komt Kentucky Fried Chicken (KFC), links daarvan McDonald's en achterin Subway. © Regegstede