Dirk Delisse (links) en Joris van den Bergh (rechts) van uitjesbazen.nl in een door hen ontwikkelde 'zorgescaproom’
Volledig scherm
Dirk Delisse (links) en Joris van den Bergh (rechts) van uitjesbazen.nl in een door hen ontwikkelde 'zorgescaproom’ © Jeroen Appels/Van Assendelft

Meer dan zeshonderd teams doen mee aan NK Escape Rooms

ERP - Het loopt storm bij het NK Escape Rooms, dat wordt georganiseerd door Uitjesbazen.nl en escaperoom-events.nl uit Erp. Komende weken strijden meer dan zeshonderd teams tegen elkaar tijdens dat NK. In totaal doen zo'n drieduizend mensen mee. 

Het NK Escape Rooms bestaat uit vier rondes, die komende weken gehouden worden. Elke ronde is anders en begint op een andere locatie in Nederland. Op zaterdag 2 maart is de finale tussen de 75 beste teams die na de eerste drie rondes over zijn. Winnaar is het team dat op die dag de meeste escape rooms weet te trotseren. De finale wordt volgens eigenaar Joris van den Bergh van Uitjesbazen.nl gehouden op een ‘unieke locatie’. ,,Dan moet je denken aan een fort, een kerk, een kasteel of iets wat daarop lijkt. Waar dat is, dat houden we nog even geheim.” Er staan op de finaledag op die locatie 32 verschillende escape rooms klaar.

Vanwege de veiligheid en mede naar aanleiding van de brand in een escape room in Polen, waarbij vijf meisjes omkwamen, is besloten om tijdens de finale in iedere kamer een spelbegeleider te plaatsen in plaats van een camera, zo laat Joris van den Bergh weten. ,,Dit geldt ook voor ronde 2, waarbij we nu acteurs als rechercheurs inzetten, in plaats van camera's. We willen geen risico's nemen.”

  1. Boekel vraagt nóg eens 1,2 ton voor ‘relatietherapie’ De Elzen
    PREMIUM

    Boekel vraagt nóg eens 1,2 ton voor ‘relatie­the­ra­pie’ De Elzen

    BOEKEL - Een kleine tweeënhalve ton. Op dat bedrag komt de teller van de gemeente Boekel te staan voor de aanpak van de overlast door varkenshouderijen in buurtschap De Elzen, áls de gemeenteraad instemt met het voorstel van het college voor nog eens 1,2 ton. Het gemeentebestuur gaf eerder al 127.000 euro uit om af te zijn van de klachten over stank, lawaai, vliegen en verkeersoverlast door zwaar transport.