Volledig scherm
En daar is dan de nieuwe prins: Jess d'n Urste en hij maakte er meteen een feest van. © Franka Willems-Netten

Meezingers scoren bij Hofzitting Kuussegat

VEGHEL - Een spetterende start vrijdagavond bij de tweede Hofzitting van carnavalsvereniging de Kuussegatters in de Koekbouw in Veghel. Letterlijk en figuurlijk, want voor dat oud prins Robert d'n Urste van het podium ging had hij met de band 'Da Wel ja' de volle zaal zingend in beweging. Ballonnen moesten kapot en confetti werden uit ploppers geschoten.

Met een kuussenrace, als een kamelenrace op de kermis, werden de nieuwe prins en adjudanten gepresenteerd: Jess d'n Urste (Jess Willemsen) en Rudi van den Elzen en Harry Guns. En ook met dit drietal liet publiek zich luid en duidelijk horen.
Afslag Veghel, Kouwe Kant en uiteraard de Opa's (Oud prinsen en adjudanten) waren de sterke elementen van de avond. De Big Bandits deden het goed onder leiding van Edwin Pittens en er was veel zang en dans op het podium.
Afslag Veghel, 'de 4 goei zangers', kwamen weer met gevatte teksten die op beeld te volgen waren. Ze gaven complimenten aan de oudste kapel van Veghel de Moesmulders en evenementenorganisatoren én ze schopten tegen het gezag aan. En dan zongen ze dat ze zo heel graag en heel beschaafd wilden vertellen: 'Hé slome sukkel, onbenul. Met al je praatjes flauwekul. Mafkees, grote sjacheraar. Met jou ben ik nog niet klaar. Domme klojo dat je bent, wat ben je nou toch voor een vent!!'

De lange smalle zaal was sfeervol omgetoverd maar het cabarettrio Bloes, ook al van eigen bodem, had last van het effect dat pratende stemmen niet overal goed doorkwamen, waardoor publiek ging smoezen. Daar hadden ook de mannen Tiny van der Sanden en Pieter Kemps, 'het kibbelende echtpaar op het Benkse' last van. Zij schopten figuurlijk weer tegen van alles aan. Dit keer moest onder meer de nieuwe prins die niet drinkt het ontgelden en de klokkentoren van de Heilig Hartkerk: ,,Die toren staat er verloren bij, gooi 'm maar plat. Het is een doorn in het oog, als 'n stijve leuter zonder ballen." 

Kouw Kant, terug van weggeweest, was een lust voor het oog met André Rieu taferelen met items als Gooi je Schoonmoeder door 't raam, een mega triangel, meedeiners en de cancan.

De tekst loopt onder de foto door.

Volledig scherm
Kouwe Kant, terug van weggeweest, met André Rieu taferelen en meedeiners die er in gaan als koek. © Franka Willems-Netten

De Opa's waren dit keer in Westerse sferen. Even leek het er op dat de mannen Kuussegat gingen onthouden van hun 'vrouwelijke' kanten, maar de dansende 'dames' kwamen toch, maar ook was het genieten van een heel toneel met Opa's al country dansend of zich helemaal gevend bij de ode van Peer aan zijn 'vrouw' Josje in de rolstoel.

Bij de finale zong publiek tot 2x toe met Jaap & Jeroen mee het alleszeggende: 'Ik wil nog niet naar huis'.

Volledig scherm
Meezingen met de pittige en ontroerende teksten van Afslag Veghel, dat lust Kuussegat wel. © Franka Willems-Netten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement