Nieuwbouwwoningen, zoals hier in het Kloosterkwartier in Veghel, kunnen ten prooi vallen aan beleggers die de huizen willen verhuren. De gemeente Meierijstad ziet echter dat dit niet vaak voorkomt en wil geen maatregelen nemen in de vorm van een woonplicht voor kopers zoals bijvoorbeeld Bernheze wel heeft gedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouwwoningen, zoals hier in het Kloosterkwartier in Veghel, kunnen ten prooi vallen aan beleggers die de huizen willen verhuren. De gemeente Meierijstad ziet echter dat dit niet vaak voorkomt en wil geen maatregelen nemen in de vorm van een woonplicht voor kopers zoals bijvoorbeeld Bernheze wel heeft gedaan. © Van Assendelft Fotografie/Jeroen Appels

Meierijstad is niet bang voor beleggers die woningen opkopen

MEIERIJSTAD  - Wie een nieuwbouwhuis in Meierijstad koopt, moet er (nog) niet per se zelf gaan wonen. De gemeente gaat, anders dan bijvoorbeeld Bernheze, kopers van een woning niet verplichten om daar ook zelf in te gaan wonen. Daartoe is vooralsnog geen reden, vindt het college, ondanks een schreeuw om woningen in diverse kernen. 

  1. Van e-auto's naar e-vliegtuigen: de TU/e vliegt er al mee
    Play

    Van e-auto's naar e-vliegtui­gen: de TU/e vliegt er al mee

  2. Tweede coronagolf eist fors meer levens dan het RIVM meldt
    Play

    Tweede coronagolf eist fors meer levens dan het RIVM meldt