Volledig scherm
Iemand is het er niet mee eens geweest dat het bord 'Welkom in Meierijstad' op Udens grondgebied is gezet. Het bord is afgeplakt. © Kirsten Rietbergen

Meierijstad plaatst welkomstbord in Uden. Foutje...

VEGHEL - 'Welkom in Meierijstad’ staat er op het bord dat woensdag aan de Goordonksedijk werd gezet. ,,Maar wij wonen toch echt in Uden”, zeggen Dorus en Femke Heeren. ,,En dat willen we graag zo houden!” 

Meierijstad plaatst op dit moment op alle invalswegen in de gemeente welkomstborden op de gemeentegrenzen. Zo ook in de hoek tussen Uden, Erp en Mariaheide, bij de Duifhuizerweg en de Goordonksedijk. Daar is woensdag een bord neergezet zo'n 150 tot 200 meter voor de ingang biologische paddenstoelenteler Heereco, dat aan de Goordonksedijk 26 in Uden ligt. ,,De grens met Meierijstad ligt pas ná mijn hekwerk", zegt Dorus Heeren, ,,daar begint Mariaheide.” 

Heeft de gemeente Meierijstad aan landjepik gedaan door de gemeentegrens stiekem op te schuiven? Of is het een domme fout geweest?  Dorus Heeren kan er om lachen, maar ‘als een boer met kiespijn’.  Vanochtend was het bord afgeplakt met een groot zwart stuk plastic. En hoewel de voormalige carnavalsprins Porcellus de 52ste van Uden wel van een geintje houdt, weet hij daar naar eigen zeggen 'niks van'.  ,,Misschien iemand uit de buurt”, vraagt de enige ‘gedupeerde’ Udenaar aan de straat zich af met een brede lach. ,,Laten we hopen dat het bord snel verplaatst wordt.”

Volledig scherm
Meierijstad plaatst overal op de gemeentegrenzen nieuwe komborden. Met die grens heeft de gemeente aan de Goordonksedijk waarschijnlijk toch een foutje gemaakt. © BD

Dat heeft de gemeente donderdagmiddag ook gedaan. Het bord is weggehaald. ,,Fouten maken blijkt maar weer menselijk. We zijn misschien iets te enthousiast geweest om ook de inwoners van Uden in onze gemeente welkom te heten. Dat doen we nu een paar meters verderop", reageert de gemeente Meierijstad desgevraagd.